ایران وکولوژی اولین تیم فوق تخصصی صدا در ایران :
logo-iranvocology
تاثیر کرونا روی صدا

تاثیر کرونا روی صدا

فهرست مطلب :

تاثیر کرونا روی صدا

پخش ویدیو

تاثیر کرونا روی صدا (COVID19) : نگرانی‌ها، برای خوانندگان

مقدمه

یکی از مهمترین ارگان های بدن که درگیر کرونا می شود، حنجره ( تاثیر کرونا روی صدا) و سیستم تنفسی هست.  بسیاری از بحث‌ها در مورد ارزیابی خطر COVID19  پیرامون سه پیامد انجام می پذیرد :

  1. اجتناب از ابتلا به این بیماری
  2. مبتلا شدن به COVID19 ، بهبود و رهایی از آن
  3. مبتلا شدن به بیماری COVID19 و مرگ

یک پیامد دیگر که قطعا برای شما همراهان ایران وکولوژی چالش برانگیز است:

ابتلا به بیماری کوید- ۱۹، زنده ماندن  و زندگی با عواقب و اثرات آن بر حنجره آنان است.

چراکه با گذشت بیش از یک سال از شیوع این بیماری اطلاعات ضبط و ثبت شده حاکی بر این امر هستند که مجریان حرفه ‌ای، معلم های آواز، خوانندگان و مربیان صداسازی از جمله گروه هایی هستند که عوارض این بیماری تاثیرات مخربی بر صدای آن ها دارد.

خطرات جمعیتی COVID۱۹

تاثیر کرونا بر روی صدا

براساس آمار مرکز کنترل بیماری‌های ایالات متحده، افراد داری ۶۵ سال سن، افرادی با بیماری‌های مزمن ریوی، بیماری‌های قلبی حاد، دیابت نوع 2، بیماری مزمن کلیه یا بیماری کبد در صورت ابتلا به Covid-19 دچار آسیب های بیشتری نسبت به سایر گروه های جمعیتی قرار دارند.

به طور کلی، افراد جوان ‌تر بیشتر به بیماری COVID – ۱۹ مبتلا می‌شوند، زیرا آن‌ها از نظر اجتماعی فعال‌تر هستند و بخش بزرگ‌تری از نیروی کار را نسبت به افراد مسن‌تر نشان می‌دهند هرچند آمار مرگ و میر بین افراد مسن جامعه بیشتر است.

بسیاری از بیماران کووید که در گروه سنی ۱۸ – ۴۴ قرار دارند به اصطلاح گروه فعال نامیده می شوند که در جریانات اجتماعی خود بستر رشد، تکثیر و انتقال بیماری را فراهم می کنند و محدوده سنی ۴۰ – ۶۹ نیز به دلیل سبک زندگی و عوامل ژنتیکی گروه هدف ( به معنی میزبان بودن بیماری) هستند.

اما نکته مهم اینجاست که فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی، مشکلات کلیوی و چاقی ریسک ابتلا به مشکلات پزشکی و مراقبت شدید و همچنین آسیب پذیری در برابر کووید را در هر دو گروه به شدت را افزایش می‌دهند.

خواننده ها و انتقال ویروس

کووید-19 می‌تواند به یکی از سه روش انتقال یابد:

  1. تماس مستقیم
  2. تماس غیرمستقیم
  3. ذرات معلق درهوا

تماس مستقیم

انتقال مستقیم به معنای تماس فرد به فرد، از طریق دست دادن یا هرگونه لمس با انتقال خود ویروس به غشا مخاط گیرنده رخ می‌دهد.

تماس غیرمستقیم

تماس غیر مستقیم زمانی اتفاق می‌افتد که ذرات ویروسی بر روی اشیا در محیطی که معمولا ً لمس می‌شوند ( یعنی صندلی‌ها، لباس‌ها و یا اشیا اشتراکی ) به غشا مخاط فرد میزبان برخورد می‌کنند.

ذرات معلق درهوا

و انتقال از طریق هوا که شواهد نشان می دهد ذرات با اندازه‌های مختلف از طریق هوا منتقل می‌شوند و به قسمت سیستم تنفس فوقانی فرد وارد می‌شوند. محقق و پژوهشگری که بر روی راه انتقال این ویروس تحقیقات انجام داده است فرد ایرانی به نام سیما اسدی است.

ایشان با اندازه گیری بار ویروسی ( به این معنی که فرد چقدر در معرض ذرات ویروس است )، اثبات می کند که فضاهای کوچک ‌تر با تهویه کم‌ تر، بار ویروسی بالاتری را دارند.

قطرات و ذرات معلق

ذرات منتقل‌ شده از طریق هوا به دو دسته قطرات و ذرات معلق تقسیم می‌شوند.

قطرات، بزرگ تر از ذرات معلق ( بزرگ‌ تر از ۵ میلی متر ) هستند و بیشتر این ذرات در سرفه و عطسه دیده میشوند.

قطرات به سرعت از هوا به نزدیکی میزبان سقوط می‌کنند و در هوا شناور نمی‌شوند.

اما آن ها می توانند ویروس را بر روی فواصل زمانی و با عمر بالا انتقال ‌دهند.

ذرات معلق نیز به دلیل سبکی، بیشتر در هوا می مانند و گویی که در هوا شناور هستند می‌توانند ساعت‌ها در هوا معلق بمانند.

علاوه بر این, هرچه ذره کوچک‌تر باشد، به احتمال زیاد زیر 10 دقیقه می تواند خود را به دستگاه تنفسی انسان برساند.

قطرات بزرگ‌ تر بیشتر در مجاری بینی، مجاری تنفسی بزرگ‌تر و سینوس‌ها قرار می‌گیرند.

بین ذرات معلق که بسیار کوچک و قطرات که بزرگ تر از5 میلی متر هستند، بیشتر موارد مربوط به ذرات متوسط است که بین ۱ تا ۵ میلی متر قرار دارند. این موارد در طول سخنرانی و یا آواز فرد مبتلا به مقدار بسیار زیاد تولید می شود.

آن‌ها تمایل به حمل بار ویروسی بالاتری دارند و یک‌باره در هوا، رطوبت آن‌ها تبخیر می‌شود و آن‌ها را تبدیل به هسته متمرکز می‌کند.

ذرات با اندازه متوسط قادر به شناور ماندن برای ساعت‌ها هستند و همچنین بار ویروسی بالاتری پیدا می‌کنند و شانس بیشتری برای رسیدن به بدن میزبان دارند.

تنفس و صحبت کردن در فضای آلوده

ثابت شده‌است که تنفس و صحبت کردن در فضای آلوده به مدت طولانی منجر به جذب شدن ذرات متوسط می‌شود.

بنابر این خوانندگان به عنوان کسانی که بیشترین میزان صحبت را دارند در انتقال، گسترش و ابتلا به ویروس کووید ممکن است نقش داشته باشند.

خانم دکتر اسدی و همکارانش نشان دادند که با افزایش دامنه صوتی، هوادهی ناشی از انتشار ذرات با سایز متوسط نیز افزایش می یابد. علاوه بر این، آن‌ها ثابت کردند که برخی از مردم ممکن است با زیاد صحبت کردن ذرات را در مقدار بالاتر منتشر کنند.

نکته مثبتی که در مطالعات خانم دکتر اسدی و همکارانشان به چشم می خورد آن است که قطرات درشت و ذرات متوسط  ویروس کووید-19 با ماسک جراحی متوقف می‌شوند با این حال، ذرات کوچک ممکن است هنوز هم در هوا از ماسک جان سالم به در ببرند.

بنابراین، ماسک جراحی به طور قابل ‌توجهی خطر گسترش بیماری را کاهش می دهد.

ماسک‌های پارچه ای

ماسک‌های پارچه ای از مواد مختلف همچنین باعث کاهش خطر می‌شوند چون آن‌ها قطرات انتقال ذره متوسط را متوقف می‌کنند. با این حال، تعیین توانایی ماسک‌های پارچه‌ای برای توقف تمام ذرات با اندازه متوسط به دلیل ناهماهنگی ماسک‌ها غیر ممکن است.

در یک نظر جدید، دکتر مالکوم باتلر (Dr. Malcolm Butler) بیان کرده است:

“وقتی یک فرد مبتلا، ماسک را می‌ زند خطر حجم ویروسی که در اطراف وی شناور است به طور چشمگیری کاهش می یابد. عمل ساده پوشیدن ماسک برای جلوگیری از شیوع همه گیری کافی است.

ویروس سعی می کند یک فرد مستعد پیدا کند و آن شخص را از طریق دستگاه تنفسی یا احتمالاً مسیر مخاطی و چشم، آلوده کند؛ بنا براین عدم لمس چشم، دهان، گوش و بینی و همچنین استفاده از ماسک برای شیوع کافی است”

مهم است که درک کنیم لزوما نزدیک‌ترین فرد سالم، به فرد مبتلا ممکن است در معرض خطر نباشد.

حرکت هوا در فضا ممکن است ذرات را از یک فرد نزدیک به فرد دورتر حرکت دهد.

جابجایی هوای اتاق و تهویه کلید حذف ذرات معلق شناور هستند که بین باید در کلاس های صداسازی به آن توجه شود.

آسیب طولانی مدت ریه و عوارض تنفسی

تاثیر کرونا بر ریه

این جمله که بخش مهمی از آن بار تبلیغاتی نیز دارد حال به چالش کشیده شده است.

حال با فردی رو به رو هستیم که بر اثر کرونا دیگر نمی تواند به خوبی نفس بکشد.

اغلب مربیان بر این باورند که استفاده موثر از تنفس برای آوازی سالم ضروری است.

اگر سیستم تنفسی به خاطر بیماری یا جراحت به خطر افتاده باشد، خواندن به حاشیه رانده می شود چرا که خوانندگان و معلمان آواز، ورزشکارانی هستند که به تنفس بهینه وابسته هستند.

بیماری‌های ریوی و تنفسی تا قبل از کرونا

خطرات بیماری‌های ریوی و تنفسی تا قبل از کرونا دست‌کم گرفته می شدند.

قبل از کرونا نیز بیماری های ویروسی تنفسی نیز بسیار رایج بودند.

در سال ۲۰۱۷ ، سازمان بهداشت جهانی بیماران تنفسی مزمن را ۵۴۴.۹ میلیون نفر در سراسر جهان برآورد کرد.

با توجه به اینکه جمعیت ایالات ‌متحده در حدود ۳۳۱ میلیون نفر است، کرونا یک خطر بزرگ برای بیماری تنفسی مزمن به حساب می آید و مطالعات بر روی اثرات بلند مدت آن همچنان ادامه دارد.

بسیاری از عفونت‌های شدید COVID – ۱۹ نیاز به درمان در بخش مراقبت‌های ویژه دارند و می‌توانند منجر به عواقب ماندگاری مانند ضعف تنفس، ضعف فیزیکی، شناختی و روانی شود.

طبق اظهارات موری و همکاران، حدود ۵۰ % از بیمارانی که به خاطر ۱۹  COVID بستری هستند به نوعی مراقبت مداوم برای بهبود پیامدهای بلندمدت خود نیاز دارند.

مقایسه کرونا با سارس یا MERS

تغییرات تنفسی پس از COVID ۱۹ اغلب با همه گیری ها سارس و MERS مقایسه می‌شوند.

کرونا به نسبت به سارس یا MERS سیستم های متنوع تری از ساب سیستم تنفس را درگیر می کنند و تحت تاثیر قرار می دهد.

کارفی و همکارانش می گویند درک ما از اثرات تنفسی کرونا با مطالعات انجام شده آن است که 87.4٪ بیماران حداقل 1 علامت را پس از بهبودی تجربه کردند، که بیشترین، خستگی (53٪) / تنگی نفس (43٪) بود.

توجه داشته باشید که این موضوعات برای بیماران بستری در بیمارستان هستند و این بدان معناست که آن‌ها مبتلا به عفونت شدید کوید ۱۹ هستند.

این درصد ممکن است برای بیماران دارای بیماری ملایم ‌تری صدق نکند و مطالعه بیشتری مورد نیاز است.

با این حال، گزارش‌ها به طور خلاصه بیان می‌کنند که عفونت تنفسی ممکن است حتی پس از عفونت COVID – ۱۹ در افراد بدون علایم شدید رخ دهد.

در یک مطالعه دیگر که بر روی 55 مجری و گوینده بهبود یافته از ابتلا به کووید در آمریکا انجام شد پس از سه ماه، 28٪ از شرکت کنندگان همچنان دچار اختلال تنفسی بوده و 26٪ از خستگی صوتی شکایت داشتند.

تاثیر کرونا بر روی صدا در طولانی مدت

این یافته های اولیه نشان می دهد که اگرچه این صداپیشگان از ویروس جان سالم به در بردند، اما بسیاری از آنها با کاهش طولانی مدت عملکرد تنفسی و آوایی مواجه هستند.

با کمال تعجب، حتی اگر دچار نوع سخت و حاد بیماری کرونا نیز نشوید این بیماری به ریه شما آسیب خواهد رساند.

مطالعه ای توسط لانگ و همکاران بر روی 37 بیمار بدون علامت مبتلا به کرونا انجام شد.

اسکن توموگرافی (CT) محاسبه ناهنجاری های قفسه سینه و ریه را نشان می دهد در 56.8٪ از این بیماران 41 مورد شامل تیرگی ها، سایه های راه راه در عکس اسکن ریه بود که نشان از آسیب دیدگی ریه می باشد.

ضایعات ریوی مرتبط با COVID-19 می تواند باعث بیماری های مزمن و طولانی مدت ریوی شود.

بعضی از ضایعات ایجاد شده به تدریج بهبود می یابند یا از بین می روند، اما بسیاری از آنها سخت می شوند.

لایه هایی از بافت اِسکاری به نام فیبروز ریوی، در این بیماران پیش بینی می شود.

و در طولانی مدت تاثیر کرونا روی صدا نمایان می شود.

تاثیر کرونا بر گرفتگی صدا

تاثیر کرونا بر گرفتگی صدا

به طور کلی، یک شرایط پزشکی ویژه اگر بیش از 12 هفته طول بکشد مزمن است.

جالب است بدانید شروع برخی از آسیب های این بیماری بعد از 12 هفته می تواند باشد که تا آن زمان آشکار نبوده است !

فراتر از دستگاه تنفسی / ریوی و عوارض شرح داده شده در بالا، سایر مواردی که کرونا با آسیب به آن ها صدا و حنجره صداپیشگان را تحت تاثیر قرار می دهد را می توان در 4 گروه دسته بندی کرد:

  1. لوله گذاری و آسیب ناشی از سرفه
  2. فلجی تار صوتی
  3. نوروپاتی حسی حنجره
  4. خستگی مزمن

لوله گذاری و آسیب ناشی از سرفه

ماهیت لوله گذاری برای شرایط خاص و یا اضطراری است که نیاز است تارهای صوتی از هم باز نگه داشته شوند تا انقال هوا به ریه ها صورت گیرد.

در مواردی که بیمار مبتلا به کووید بنا بر مدت زمان لوله گذاری و روش آن، لوله گذاری به دلیل رد شدن از روی تارهای صوتی می تواند آن ها را دچار آسیب کند.

سرفه های مزمن شده و خشک نیز تارهای صوتی و حنجره را دچار خشکی و التهاب شدید می کنند.

تاثیر کرونا بر گرفتگی صدا: اثرات مزمن سرفه ها و لوله گذاری نیز شامل تنگی مجاری هوایی، تنگی حنجره در قسمت قدامی یا خلفی تارهای صوتی، خونریزی تارهای صوتی و لرزش صدا است.

در حالی که هر یک از این شرایط می تواند با درجات مختلف شدت رخ دهد، اما متاسفانه می دانیم که کوچکترین آسیب برای حنجره عملکرد دقیق حنجره را به چالش می کشد.

علاوه بر این ، توانایی بازیابی عملکرد صوتی این نوع آسیب ها در بهترین حالت محدود است.

دوران فلجی پس از ایتلا به ویروس

دوره های لوله گذاری حتی کوتاه می تواند با آسیب به عصب واگ (یکی از دوازده جفت عصب مغز است که حرف زدن ما تا حدی زیادی از این عصب تاثیر پذیر است) سبب آسیب به حنجره باشد.

این احتمال می رود که شیوع فلجی صوتی بدنبال عفونت ناشی از کرونا باشد اما گزارش ها با توجه به شیوع عفونت و کمبود آن کم است.

با این حال، فلجی در حالت نزدیک شونده در خوانندگان اغلب منجر به علائمی نظیر خستگی صدا ، تلاش و تقلا برای دستیابی دامنه صوتی گذشته می شود.

نوروپاتی حسی حنجره پس از ابتلا به ویروس کرونا

نروپاتی به معنی آسیب به اعصاب محیطی است که منجر به درد و ضعف می شود.

علاوه بر نوروپاتی حرکتی (فلجی تارصوتی) که در بالا توضیح داده شد، نوروپاتی حسی حنجره نیز محتمل است.

شایعترین علائم ظاهری نوروپاتی حسی، سرفه مزمن و اختلال عملکرد بلع است هنوز موارد زیادی در مورد این شرایط ناشناخته مانده است.

 با اینکه بروز و شیوع نوروپاتی حسی حنجره تا امروز ناشناخته است اما احتمالاً شبیه به عفونت ویروسی رخ می دهد.

منطقی است که فرض کنیم از دست دادن حس وجود کل یا خشی از حنجره می‌تواند منجر به کاهش کنترل اموری نظیر قابلیت‌های کنترل صدا است.

خستگی مزمن

خستگی مزمن به عنوان علامت عام عفونت COVID – 19 به شمار می رود و اهمیت آن برای خوانندگان شناخته شده است. در چندین مطالعه آزمایشی، بیش از 53٪ افراد خستگی مزمن مرتبط با COVID را تجربه کردند.

اگرچه این خستگی مستقیماً بر تولید صدا تأثیر نمی گذارد، اما خستگی مزمن می تواند با شکایت صوتی و آسیب همراه باشد.

نتیجه‌گیری

با توجه  به روند پیش روی بیماری در جهان و کشور ما و تاثیر کرونا روی صدا  و همچنین نتایج کند تیم های تخصصی تولید واکسن در جهان باید بدانید که تا حد ممکن باید از از ابتلا به این بیماری پیشگیری شود.

و همچنین در صورت ابتلای یک خواننده و یا یک صداپیشه به این بیماری احتمال بازگشت وی به عرصه شغلی برای او می تواند فراهم شود اما اگر خواننده، گوینده و یا قاری قرانی که به حالت سخت این بیماری دچار می شود باید خود را آماده کند چرا که از تاثیر کرونا بر گرفتگی صدا مطلع است.

در ارزیابی احتمالات ابتلا به بیماری کرونا، صداپیشگان و خوانندگان باید به جز سه عامل مطرح شده در ابتدای مقاله یعنی، اجتناب از بیماری، بهبودی و مرگ، باید احتمال چهارمی را وارد محاسبات خود بکنند و آن عامل بالقوه زندگی همراه با بیماری COVID – ۱۹ و تغییر شغل پس از ابتلا به حالت شدید این بیماری و پذیرایی اثرات مخرب آن است.

وکو-وینگ

با انجام تمرینات صوتی با وکو وینگ، می‌توانید فشار هوا را در بالا و پایین تارهای صوتی متعادل کنید و فشار بر تارهای صوتی را کاهش دهید. خوانندگان و سخنرانان از این تکنیک برای کاهش فشار صوتی، حذف شکست‌ها (break) صوتی و ایجاد صدای قدرتمندتر استفاده می‌کنند.

خرید وکو وینگ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ